Донација грчког синдиката

Представници Савеза синдиката грчких државних службеника (ADEDY), Василис Ксенкис и Димитрис Аганавакис, данас су у Алексинцу потписали уговор о донирању финансијских средстава Предшколској установи „Лане“. Уговор је склопљен са општином Алексинац, и њиме је предвиђена изградња још једног спрата на објекту ове установе у Мишићевој улици, како би био у стању да прими додатни број деце. Вредност донације је 65 000 евра.

DSC 0611Господин Ксенкис, шеф за међународне односе у „АДЕДИ“-у, истакао је да је веома срећан што, упркос томе што Грчка пролази кроз велику кризу, ова организација наставља са својим хуманитарним радом, и нада се да ће овај гест још више ојачати везе између два народа. У том смислу, овим уговором предвиђено је и постављање споменика грчко-српског пријатељства на некој од локација у нашем граду.

Иначе, ова донација представља наставак сарадње коју „АДЕДИ“ већ три године негује са општином Алексинац и Савезом самосталних синдиката општине Алексинац. У протеклом периоду, ова организација је донирала новац за доградњу вртића у Буцековој улици у Алексинцу, као и за реновирање фискултурне сале у Основној школи „Стојан Живковић Столе“ у Трњану.

"Овом донацијом ће ПУ "Лане" добити још 5 радних соба и луткарску радионицу. Проширеним смештајним капацитетима, моћи ћемо да изађемо у сусрет родитељима чија су деца на листи чекања. Драго нам је да грчки синдикат препознао потребу за донирањем у овакав објекат и због тога смо им неизмерно захвални. Посебно смо захвални представницима Локалне самоуправе који ће финансирати већи део средстава за доградњу објекта, као и то што су увидели значај смештаја деце у ПУ, јер улагање у децу и образовање је улагање у будућност"  - каже директор ПУ "Лане" Виолета Поповић.

Више слика погледајте у Галерији или кликните ОВДЕ