вести

Дан Светог Саве 2024.

SVSAVA2024025

     У оквиру светосавских свечаности у ПУ "Лане"(објекат Мишићева), 26.јануара, са почетком у 10 сати, у присуству деце свих група (јаслених и васпитних), директорке, свештеника Горана Поповића, васпитача, медицинских сестара и свих радника објекта у Мишићевој, одржана је представа деце старије вртићке групе, васпитача и медицинских сестара, под називом "Некад беше - сад се приповеда."

Комбинација текста који су казивали васпитачи, медицинске сестре и деца, музике која је пратила казивања, кратког анимираног филма о животном путу Светог Саве и игара у извођењу деце, провела нас је кроз време великог светитеља и просветитеља.

     Након представе приступило се резању славског колача, а свештеник и директорка су пожелели свим запосленима здравље, срећу и много година радости уз пуно дечјих осмеха.

Више слика погледајте ОВДЕ

„Светлост Сунца и струја Николе Тесле“

tanj1

Деца која похађају припремни предшколски програм у објекту у Мишићевој су,  у оквиру пројекта „Светлост Сунца и  струја Николе Тесле“,  заједно са васпитачима Маријом и Тањом посетила Електро-дистрибуцију и Техничку школу у Алексинцу.

Деца су се најпре, приликом посете ЕПС-у , упознала са процедуром наплате струје.

Затим је нашу групу посетио тата девојчице Викторије, Милош Петровић, иначе радник ЕПС-а и показао на који начин раде соларни панели.

Наредна истраживања о значају струје за човечанство наставили смо посетом професору Милораду Николићу у Техничкој школи,који је деци, на њима занимљив начин, и помоћу малих уређаја,показао значај струје за покретање пумпи запречишћавање воде али и  струјно коло за осветљавање просторија.Припемио је деци и експеримент струјног кола, где су деца радила повезивање.

Дечије узбуђење било је видљиво током свих ових посета. Деца су била у прилици да сазнају много тога о добробити струје као и о ризику који она носи.

Више слика погледајте ОВДЕ

Совице у свету моде

sovice2023 00001

У оквиру пројекта "Совице у свету моде", деца старије вртићке групе, са својим васпитачицама Мајом и Виолетом, посетила су фабрику одеће и бутик "Хајди", фризерско-козметички салон Дијане Петковић, кројачицу у вртићу и модну ревију у ОШ "Вожд Карађорђе".

У току свих посета деца су стицала нова сазнања о моди и детаљима и укључивала се у активности које су их охрабривале да сами, као креатори, кројачи, фризери, шминкери, манекени, допринесу стварању сопствених модних трендова.

У току сваке посете деца су даривала "писма захвалности", а једно од њих краси и излог бутика "Хајди".

Више слика погледајте ОВДЕ

"Имамо нову улицу"

viber image 2023-12-15 11-34-16-584

Током пројекта " Имамо нову улицу" малишане који похађају припремну предшколску групу у Лужану посетио је саобраћајни полицајац. Деца су тада била у прилици да постављају питања која су припремила са васпитачицом али и да покажу шта знају о понашању у саобраћају. Позитивна атмосфера и мноштво нових сазнања обележили су ову сарадњу, а у знак захвалности, саобраћајног полицајца деца су изненадила цртежима и поклонима које су израдила. У оквиру истог пројекта, остварена је и сарадња са ђацима ОШ "Вук Караџић" и њиховим учитељима. Осим гледања цртаног филма о саобраћају, деца су добила прилику да одглуме различите ситуације на импровизованој раскрсници. Своје дружење, завршили су уз музику и плес.

Више слика погледајте ОВДЕ