вести

„Лане“ Алексинац учесник РТС Крос-а кроз Србију 22.09.2023.

 Screenshot 37

 

Данас су деца која похађају групе у години пред полазак у школу била у прилици да се придруже манифестацији Крос РТС-а “Кроз Србију”. Трка је реализована у 10:05. Предшколци су трчали на различитим локацијама, пре свега у двориштима вртића / школа. Учешће је узело 234-оро деце.

 

Више слика погледајте ОВДЕ

 

Дан сектора за ванредне ситуације

 viber image 2023-09-19 13-34-32-257

 

  Дана 14.09.2023 године поводом Дана сектора за ванредне ситуације, по позиву ватрогасаца, показној вежби  присуствовала су деца из целодневног боравка у Буцековој улици и то; мешовита 1 вртићка група са васпитачицама Наташом Ђорђевић и Невенком Живадиновић, мешовита 2 група са васпитачицама Тијаном Радојковић и Оливером Савић, средња група са васпитачицама Драганом Јовановић и Зорицом Васић,  као и старија група са васпитачицама Иваном Марковић, Миљаном Ранђеловић и Јеленом Савић. Присуствовала су  и деца припремних предшколских група из Гимназије са васпитачицама Биљаном Јевтић и Тином Дојчиновић, као и деца из играонице са васпитачицама Миленом Станковић и Мирославом Миликић. Деци су ватрогасци одржали кратко предавање о безбедности и опасностима од пожара, а затим показали опрему коју користе, возила, као и како се гаси пожар. Деца су уживала и била пуна утисака.

Више слика погледајте ОВДЕ

 

Општи родитељски састанак

 ors1

 

    Општи родитељски састанак за родитеље новоуписане деце у наш вртић, одржан је у централном објекту у Мишићевој 30.8.2023.године. Родитељима су се том приликом обратили директор, представници стручне службе, рачуноводства, затим превентивно здравствене заштите, правне службе, као и сарадник за превентивно здравствену заститу и контролу исхране. Родитељи су на састанку могли да чују препоруке које се тичу адаптације деце на вртић, да сазнају више о исхрани у вртићу, начинима плаћања вртића итд. Све службе су биле отворене и за питања која су родитељима била важна. Овај састанак је био прилика да родитељима и њиховој деци пожелимо срећан и успешан полазак у наш вртић.

Више слика

 

"Подршка развоју дигиталних компетенција у предшколским установама"

 353841035 871172024405356 7122305809299164185 n

 

     Након обуке "Подршка развоју дигиталних компетенција у предшколским установама", тим практичара (васпитачи, медицинске сестре и стручни сарадници) и координатор Виолета Поповић осмислили су сценарио.

      Кроз више радионица разрађен је детаљни сценарио за хоризонтално учење. Према том сценарију исти тим креирао је ПП презентацију. 

    Овај дигитални алат је доступан за све колеге практичаре којима је неопходан у раду. 

     Презентацију можете преузети на овом линку ПРЕЗЕНТАЦИЈА