вести

Европска недеља мобилности 2022.

Пу „Лане“ је и ове године узела учешће у обележавању Европске недеље урбане мобилности. Том приликом наши малишани су се опробали на фото конкурсу под називом „Крећемо се квалитетније“, организованом од стране Општине Алексинац. У мноштву креативних и занимљивих фотографија деце посебно су се издвојиле 3, које су на основу мишљења комисије за одабир фотографија заслужиле награде. Ове године из наше установе награђени су:

1.Вук Вучковић (објекат Мишићева),

2.Матеја Марковић (објекат Мишићева) и

3.Мила Филиповић (Моравац)

Њима су у четвртак 22.09.2022. године уручени дечји тротинети као награда за труд, креативност и оригиналност.

m004 m009 m014
 
 
Више слика погледајте ОВДЕ

Пријем код председника општине Алексинац

Предшколска установа "Лане" традиционално узима учешће поводом прославе Дана општине Алексинац. Ове године, организовала је "Фестивал игре" под називом "Наш град" 03.06.2022. у центру града. Кроз интерактивне радионице остварена је сарадња између деце нашег вртића и деце која су се одазвала позиву за дружење тог дана.
fido22Данас, 27.07.2022. председник Општине, Далибор Радичевић, примио је представнике ове манифестације, Хелену, Јану и Јакова из старије васпитне групе у Мишићевој, директорку Виолету Поповић и васпитачицу Биљану Мајсторовић, учесника у организацији. Деца су уручила председнику "писмо" у коме се налазе дечје изјаве записане током манифестације: шта је то што им се допада и користе у граду и шта предлажу и желе да има наш град, како би проводили квалитетније време у игри и дружењу.
Леп пријем, пријатан разговор и предочена могућност разматрања дечјих жеља са циљем развијања још боље сарадње Општине и вртића, оставили су добар утисак на децу и све присутне. Задовољна посетом, деца су се вратила у вртић да пренесу вршњацима добре вести.
 
Више слика погледајте ОВДЕ

"ТРЕБАЈУ НАМ ПЧЕЛЕ ДА БИ ВОЋКЕ ЗРЕЛЕ"

У мешовитој васпитној групи 2 „Пчелице“ у објекту у Житковцу, деца су у периоду мај-јун, заједно pcele26са васпитачицама Татјаном Богосављевић и Ксенијом Раковић, истраживали инсекте у оквиру пројекта „Лет у шаренолики свет“. Током истраживања, једна од остварених сарадњи је са Тадејевом мамом, Снежаном Станојевић, пчеларом.
Снежана је донела постер „Похвала пчели“ где је, поред песме коју је сама написала, сликовито приказала које још користи имамо од пчела. Кроз причу „Требају нам пчеле да воћке зреле“ приближила је деци живот и значај пчела. Деца су имала прилике да безбедно виде пчеле, како се хране. Упознали смо како изгледа кошница, шта раде пчеле у кошници. Потом смо отишли код Тадеја кући где смо могли да видимо машине и алат који користе пчелари за врцање меда.
После разгледања, уследила је игра у дворишту. За крај, деца су на поклон добила по кутију меда.
Слике погледајте у ГАЛЕРИЈИ

Јавно признање за предшколску установу „Лане“

pr1На Свечаној седници Скупштине општине Алексинац одржаној 5.6.2022. у дворани Центра за културу и уметност Алексинац, уручена су јавна признања појединцима, предузећима и / или установама чији допринос заједници је препознат и признат.

Предшколска установа ПУ „Лане“ добила је Плакету за постигнуте успехе у области образовања и васпитања.

Све нас запослене у предшколској установи „Лане“ једно овако високо признање чини поноснима, али и обавезује да наставимо да се на најбољи могући начин старамо за оно што је највредније у нашој заједници – за нашу децу.

ГАЛЕРИЈА СЛИКА