вести

Конференција „Васпитач у 21.веку“ 2022.

IMG-e207ff40269409fa1ea45a807233c5fe-VАкадемија васпитачко- медицинских струковних студија, Одсек у Алексинцу, традиционално организује Конференцију „Васпитач у 21.веку“ у Сокобањи. Овогодишњи назив скупа, који је организован у хотелу „Моравица“ гласио је „Професионалне улоге васпитача у контексту нове концепције предшколског програма“. Излагачи су имали прилику да своје радове презентују 13. и 14.маја 2022.године, па су тако и васпитачи наше Установе имали приказе радова из праксе. Васпитачице су представиле пројекте: „А где су сада диносауруси?“(Марија Д. Илић, Ана Петровић), „Уређење дворишта и простора у вртићу“(Биљана Марковић, Ивана Раичевић), „Путовање у свемир“(Биљана Мајсторовић, Јованка Вукасовић). Стручни сарадник-психолог Установе Валентина Петровић и приправник волонтер педагог Александра Ганић пружиле су подршку колегиницама. За безбедност путовања побринуо се Горан Костић.

Више фотографија погледајте у ГАЛЕРИЈИ

Признање СУМСПУС

pr03Савез удружења медицинских сестара предшколских установа Србије је 12.5.2022.године обележио 25 година постојања и рада. Поводом овог јубилеја одржана је Свечана академија на Међународни дан медицинских сестара. На Свечаној Академији су уручена признања установама и појединцима за подршку и допринос развијању и оснаживању статуса струковног удружења. Ово признање је добила и ПУ "Лане", а исто је уручено директорки Виолети Поповић. Драго нам је да смо нашом сарадњом са удружењем медицинских сестара предшколских установа Србије заслужили ово признање, а надамо се да ћемо и у наредним годинама доприносити раду овог удружења. У име свих запослених наше установе, захваљујемо се Удружењу и дивној жени, професионалцу, председседници Удружења, госпођи Јадранки Спасић, на несебичном ангажовању, константној подршци и сарадњи са нашом ПУ.

Више СЛИКА

КРОС РТС „КРОЗ СРБИЈУ“, 13.05.2022.г.

Традиционално се одржава под покровитељством Министарства просвете, науке и технолошког развоја. kros 2022
Истовремено трче ђаци и предшколци у свим градовима и општинским центрима и селима.
Председник Почасног комитета је ресорни министар који, из студија РТС-Телевизије Београд и преко Радио Београда 1, означава почетак такмичења – највеће дечје трке у Европи, 13.05.2022. године у 10.00 сати.
На кросу учествују деца из града и села, групе које реализују програм у години пред полазак у школу.
 

XXV КЊИЖЕВНИ СУСРЕТИ ГОРДАНЕ БРАЈОВИЋ

09.05.2022.
Ово је манифестација посвећена нашој познатој песникињи и новинарки Вечерњих новости, родом из Суботинца.
Предшколска установа традиционално узима учешће на данима Гордане Брајовић. Ове године деца из наше ПУ била су укључена у Маскенбал. Учествовале су две групе из објекта у Буцековој васпитача: Зорице Васић и Драгане Јовановић (група у години пред полазак у школу) и Ане Петровић и Марије Д. Илић ( старија васпитна).
Подизањем заставе фестивала на платоу испред Дома културе отворени су 25. Књижевни сусрети „Гордана Брајовић”. Заставу су подигли малишани вртића.
Након пригодног програма у коме су учествовали Дечији хор ЦКУ „Мали вокали”и полазнице Балетске школе „Пируета”, деца Предшколске установе су прошетала главном улицом у пратњи васпитача, педагога и директора Установе.
Деца су се радовала костимираном Мики Маусу који их је обрадовао балонима и слаткишима за крај манифестације. Придружујемо и фотографије наших малишана из Суботинца, васпитача Марије В. Илић

Фотографије различитих активности можете погледати ОВДЕ