logo-new-2 

Предшколска установа „Лане“, као учесник програма „Моја прва плата“, позива заинтересоване кандидате да конкуришу на позицијама:
 • Васпитач,
 • Медицинска сестра – васпитач,
 • Сестра на превентиви,
 • Стручни сарадник – психолог,
 • Стручни сарадник – педагог.
 
Пријава траје од 13.11.-06.12.2023.
Више детаља погледајте на линку https://mojaprvaplata.gov.rs/kandidati

 

 

pocetak skolske godine

 

 


 

Поштовани родитељи,

 

Ако је ваше дете новоуписано, то јест, први пут долази у предшколску установу, важно је да имате следеће информације:

За улазак детета у колектив, неопходно је да првог дана када доведете дете донесете Упут за предшколску установу од изабраног педијатра, да дете може да борави у колективу.

 

ЗА РОДИТЕЉЕ ДЕЦЕ КОЈА ВЕЋ ПОХАЂАЈУ ПУ:

Уколико дете није било одсутно (нисте правили прекид дужи од 5 радних дана пред почетак нове школске године) нисте у обавези да донесете Упут за предшколску установу.

 

Превентивна здравствена заштита ПУ „Лане“

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 

 

 

Поштовани родитељи,vrtic4

уписивање деце за похађање ПУ "Лане" у Алексинцу за школску 2023/2024.годину почиње 01.02.2023.

На следећим линковима можете прочитати правилник и остала обавештења.

                                                                                                                                            

КОНКУРС 2023.

ПРАВИЛНИК - УПИС

ПРИЈАВА     

 

Пријава деце је могућа и електронским путем од 01.02.2023. на Порталу еУправа.

 

 

 

deca

 

 

 

DVORISTE 

 


ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА РОДИТЕЉЕ

 

На снагу је ступио нови Пpавилник о мерилима за утврђивање економске цене програма васпитања и образовања у предшколским установама, који ће се убудуће примељивати у ПУ "Лане".

Правилник можете преузети ОВДЕ

 


 

 

Захаљујемо се родитељима Бекировић Бојану и Стевић Мартину на изузетној сарадњи са Предшколском установом. Поменути родитељи су извршили реконструкцију мокрог чвора у објекту у селу Лужане где њихова деца похађају припремни предшколски програм. Сарадња Предшколске установе и родитеља је веома важна у свим сегментима дечјег развоја и напредовања, па тако и за стварање бољих услова за боравак деце у Предшколској установи. Ови родитељи су овом донацијом показали максималну спремност за сарадњу и хвала им на томе.

LD20211  LD20212  LD20213

LD20214  LD20215

 


Драге колеге, родитељи, суграђани...
шестогодишној Наталији Стојименов, девојчици која похађа нашу предшколску установу, потребна је подршка. Наталији су потребна средства за терапије и третмане, неуроботику, рехабилитацију као и за путне трошкове и смештај.
Молимо све људе добре воље да помогну колико су у могућности.
 
natalija

 


 

Поштовани родитељи,
у наредном периоду поделићемо са вама брошуре које је ЦИП Центар креирао, а кроз које се можете информисати о томе како подржати развој добробити деце предшколског узраста, сазнати више о социјално-емоционалном учењу деце предшколског узраста и васпитању деце пружањем подршке и успостављањем правила. Овом приликом шаљемо вам брошуру „Васпитање пружањем подршке и успостављањем правила“ коју можете скинути ОВДЕ

vaspitanje-cip

Молимо вас да након прочитане брошуре, попуните кратак упитник како бисмо стекли увид у то у којој мери су вам теме биле занимљиве и садржаји корисни, као и да ли сте и шта примењивали од понуђених идеја.

УПИТНИК

 

 


 

Поштовани родитељи, brosura


Ово је брошура путем које се можете информисати о томе како подржати развој добробити деце предшколског узраста, сазнати више о социјално-емоционалном учењу деце предшколског узраста и васпитању деце пружањем подршке и успостављањем правила.

 

Брошуру можете преузети ОВДЕ

 

 

 

 


 

НОВА ЕКОНОМСКА ЦЕНА

Од 01.01.2021. примењиваће се нова економска цена на основу Одлуке коју је донела Скупштина општине Алексинац 29.12.2020. Корисници услуга - родитељи ће плаћати економску цену у износу од 6.184,60 дин. У јануару ће бити достављен анекс уговора свим родитељима, због корекције цене услуга. Уговор се потписује за школску годину а Одлука о утврђивању економске цене се односи за календарску годину.

SKMBT 22321010810570

 


 

 ⭐️ ⭐️ ⭐️ ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА РОДИТЕЉЕ ⭐️ ⭐️ ⭐️

 

 У складу са Стручно-методолошким упутством за спровођење Уредбе о Националном програму здравствене заштите жена, деце и омладине, ако се код детета које похађа ПУ утврди да болује од заразне болести, родитељ је у обавези да обевести ПУ. 

 

У складу са Инструкцијама у вези са поступањем ПУ поводом отварања објеката за пријем уписане деце у време трајања епидемије КОВИД-19, није дозвољено да родитељ/други законски заступник детета доводи или одводи дете из установе, нити улази у просторије установе ако он/она или дете има повишену телесну температуру, знаке респираторних инфекција попут кашља и кратког даха или је под ризиком да је могао бити у контакту с особама позитивним на КОВИД-19. Уколико је дете било у контакту са особама које су позитивне на КОВИД-19, не доводити дете у ПУ и о томе обавестити васпитача. За повратак детета у колектив после изолације потребно је донети Упут за предшколску установу. 

 

 

 

                                                                            Управа ПУ „Лане“

 

 

ДЕМАНТ ПУ „ЛАНЕ“ – АЛЕКСИНАЦ!!!

 

Поштовани грађани Алексинца и родитељи деце која похађају ПУ „Лане“ у Алексинцу,

Поводом текста који је данас објављен у вестима Н1, као и преузимања истог од стране Алексиначких вести, предшколска установа демантује наводе из текста, јер су нетачни. Наиме, након сазнања да је у тексту и наслову истог објављено да „наставница једног вртића у Алексинцу има симптоме на ковид 19“, да је у кућној изолацији, као и да су сва деца која су са њом била у контакту склоњена (цела група), демантујемо да је то истина. Поводом ових навода смо контактирали начелника школске управе у Нишу, Драгана Геја, који каже да новинари нису најбоље интерпретирали његове речи и да је и сам дао демант на РТС телевизији. Једини разлог што демантујемо текст јесте тај што родитељи деце позивају вртић и траже информацију поводом овог текста, јер је исти изазвао панику. Молимо родитеље да не брину, јер установа чини све да створи безбедну средину за боравак деце, која за сада то и јесте. Наравно да у доба свеопште епидемије није немогуће да се било ко разболи, а у случају да се то догоди, родитељи ће свакако бити први обавештени о томе.

 

Управа ПУ „Лане“, Алексинац

09.09.2020.

 

 
 
 
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА РОДИТЕЉЕ

 

Сва деца која полазе 01.09.2020. а и касније у припремни предшколски програм, треба да донесу лекарско уверење не старије од 7 дана на нашем формулару, од изабраног лекара државне институције, без обзира што су донели лекарско уверење на упису, због тренутне епидемиолошке ситуације.

 

 

Родитељи који нису потписали уговор у предвиђеном термину, исти могу потписати 31.08.2020. Предаја докумената од 07-09 а преузимање од 14-16 часова.

 

 

УПИС 2020/2021.

Спискови уписане деце биће објављени 24.07.2020. Од 03.08.2020. почиње потписивање уговора са корисницима услуга. Пријем документације за обраду се врши од 07 - 09h испред установе а обрађена документација се може преузети истог дана од 14-16 h. Због епидемије моле се родитељи да строго поштују распоред и термин заказаног потписивања уговора који се налази у табели испод. Потребну документацију можете преузети ОВДЕ.  

ПОТРЕБНА ДОКУМЕНТАЦИЈА ЗА ПОТПИСИВАЊЕ УГОВОРА :

—  - ВАЖЕЋА ЈАВНА ИСПРАВА КОЈОМ РОДИТЕЉ ПОТВРЂУЈЕ СВОЈ ИДЕНТИТЕТ

(ОЧИТАНА ЛИЧНА КАРТА ,ФОТОКОПИЈА ПАСОША –страна где се виде лични подаци и фотографија)

—  ОБАВЕЗНО ПОПУНИТИ :

1.ПРОПИСАНИ ОБРАЗАЦ ЗА УПИС ДЕТЕТА

2.ИЗЈАВУ –САГЛАСНОСТ да за потребе уписа у ПУ “ЛАНЕ” може да се изврши увид, прибаве и обраде лични подаци који су неопходни у поступку одлучивања

3. ЗАХТЕВ ЗА ОСТВАРИВАЊЕ ПРАВА НА НАКНАДУ И РЕГРЕСИРАЊЕ ТРОШКОВА

НАПОМЕНА:

Право на регресирање учешћа корисника услуга у економској цени боравка детета у ПУ „ЛАНЕ“ у висини од 20% учешћа остварују:

1.Корисници дечијег додатка;

2.Друго дете из исте породице које истовремено борави у Установи;

3.Родитељ који самостално врши родитељско право (дефинисано чланом 28. Закона о финансијској подршци са децом „Сл.гласник РС бр.113/17 и 50/18“)

Право на накнаду трошкова боравка у ПУ „ЛАНЕ“ у висини учешћа корисника у цени услуга (право на бесплатан боравак) имају:

 1. Деца са сметњама у развоју и деца са инвалидитетом;
 2. Деца без родитељског старања;
 3. Деца из породица које су корисници новчане социјалне помоћи;
 4. Треће и четврто дете у породици;
 5. Дупли близанци, тројке и четворке

Лекарско уверење се доноси првог дана када дете крене у вртић.

 raspored


Из Министарства просвете, науке и технолошког развоја потврђено да су испоштоване инструкције и предузете све прописане мере.

Извор: http://www.mpn.gov.rs/u-predskolskoj-ustanovi-u-aleksincu-uradjeno-sve-prema-propisima/

Screenshot 4


 

Обавештење за родитеље/старатеље чија деца долазе у вртић од 11.05.2020.

sprovodjenje mera

 

 

Поштовани родитељи,

 

с обзиром да је у нашој земљи на снази ванредно стање због спречавања ширења вируса COVID-19, у ситуацији прекида редовног рада ПУ "Лане", у наредном периоду ћемо се трудити да путем званичног ФБ профила и сајта установе (lanealeksinac.com) постављамо занимљиве материјале. У жељи да вам помогнемо, постављаћемо линкове који су корисни, практични и занимљиви, као и материјале за које сматрамо да могу допринети да квалитетније проведете време са својом децом у породици. Такође ћемо овде постављати и све важне информације о функционисању установе. Како би сте са својом децом провели квалитетно време у овој ситуацији, васпитачи и медицинске сестре- васпитачи ће путем група (вибер, ФБ и слично, у зависности од тога како се договорите) слати предлоге активности, као и занимљиве едукативне садржаје и игре које можете користити у свакодневном раду и игри са децом у кућним условима.

 

Такође ћете моћи да пратите садржаје у оквиру кутка за родитеље на сајту установе, где ћемо постављати различите садржаје за које сматрамо да могу бити корисни и занимљиви.

 

УПИС ДЕЦЕ - ПРОДУЖЕЊЕ РОКА ЗА ПОДНОШЕЊЕ ПРИЈАВА

 

Министарство просвете, науке и технолошког развоја донело је  Одлуку о обустави извођења наставе у високошколским установама, средњим и основним школама и редовног рада установа предшколског васпитања („Службени гласник РС“, бр. 30/2020) којом се у тачки 4. прописује да се упис деце у установе предшколског васпитања и образовања и основне школе наставља  преко Портала е-Управа („еВртић - доступан је за упис у све установе предшколског васпитања и образовања у Републици Србији.“).

 

Дописом министра просвете, науке и технолошког развоја број: 610-00-00286/2020-07 од 18.03.2020. поводом актуелне епидемиолошке ситуације и, с тим у вези могућностима за спровођења услуге еВртићпреко Портала еУправа, а имајући у виду различите категорије потенцијалних корисника ове услуге (породице из осетљивих друштвених група чија деца предшколског узраста имају право на приоритетан упис у предшколску установу у складу са прописима) сугерисано је продужење рока за подношење електронске пријаве за упис детета у предшколску установу путем услуге еВртић до 15.маја 2020.

 

1.     Конкурс за уписивање деце у ПУ“Лане“ и даље траје коришћењем услуге еВртић-а

 

2.     Када прође ванредно стање, сви родитељи ће моћи да поднесу своје Захтеве и у папирном облику – за оне који нису у могућности да користе услугу еВртић-а

 

3.     емаил адреса за достављање додатне документације је:

Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

4.     Контакт особа за рад са родитељима је: Мирјана Видојковић    060-3836360 (понедељак - петак од 8-13h)

 

5.     Телефон ПУ“Лане“ Алексинац     018 4804-949   и   018 4804-827 

 

Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

 

 

О Б А В Е Ш Т Е Њ Е

о конкурсу за упис деце

vrtic4 

Конкурс

Документација ЗА КОНКУРС ЗА ЦЕЛОДНЕВНИ БОРАВАК

Документација ЗА КОНКУРС за ППП целодневи, на 4 сата и Играоница

ПРАВИЛНИК ПУ Лане АЛЕКСИНАЦ

Захтев за пријаву детета у предшколску установу

еВРТИЋ - електронски упис деце

еВРТИЋ - упутство за родитеље

 

 

 

 

 

 

 

 

ОБУСТАВА ПЛАЋАЊА

 

SKMBT 22320032612510

 

 

 

 

ДОБРОДОШЛИ

 

на званични сајт Установе за предшколско васпитање и образовање "ЛАНЕ" из Алексинца. На овим страницама ћемо покушати да Вас упознамо са нашим радом, приказаћемо Вам наше објекте и пружити корисне информације.

"Све што треба да знам о томе како треба живети, шта чинити и какав бити научио сам још у вртићу. Мудрост ме није чекала на врху планине, на крају дугог успона школовања, него се крила у пешчанику дечјег игралишта." Р.Фулгхум

 

 

 

 

 • вакцина Covid19
 • кутак за родитеље
 • ПУ
 • ПУ
 • image
 • image
 • pop-politika
 • image

Часопис 2015.

 • часопис

Часопис 2016.

 • часопис

Часопис 2017

 • часопис

Часопис 2018.

 • часопис

Часопис 2019

 • часопис

Часопис 2020

 • часопис

Часопис 2021.

 • часопис

Часопис 2022.

 • часопис

Часопис 2023.

 • часопис

Временска прогноза

Курсна листа

Бројач посета

7800190
Данас
Ове недеље
Овог месеца
Укупно
170
489
1114
7800190